Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İthalat İçin Yeni Ödeme Yöntemleri Belirlendi

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. İçerisinde değişiklikler bulunan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konuldu.

Bakanlık Yetkileri Genişletildi

“Türk Parasını Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme şekillerine göre ithalatını düzenleme yetkisine sahip hale geldi.

Önceden sadece işlenmemiş madenleri kapsayan yetki, artık işlenmiş ürünleri de içermektedir.

Altın İthalatında Özel Düzenleme

Bakanlığın yayımladığı tebliğe göre, işlenmiş kıymetli madenler artık “peşin”, “mal mukabili”, “vadeli akreditifli”, “kabul kredili”, “vesaik mukabili” ve “bedelsiz” ödeme yöntemleriyle ithal edilebilecektir.

Ancak 31 Aralık 2026’ya kadar işlenmiş altının ithalatı sadece “mal mukabili”, “vadeli akreditifli” ve “kabul kredili” ödeme yöntemleriyle gerçekleştirilebilecek. “Bedelsiz” ithalat ise sadece Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre mümkün olacaktır.

Gümrük Beyannamesi Şartı

Düzenlemeden önce ödeme işlemi tamamlanmış olan işlenmiş altının ithalatı için, gümrük beyannamesinin 60 gün içinde tescil edilmesi halinde belirlenen tüm ödeme şekilleri geçerli olacaktır.

Yeni düzenleme, yayımlandığı tebliğe göre yarından itibaren yürürlüğe girecektir.

Related Posts

Altının kilogram fiyatı 40 bin lira birden düştü

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda (KMKTP) altın fiyatlarında dikkat çeken bir düşüş yaşandı. Standart altının kilogram fiyatı, gün içinde en düşük 4 milyon 240 bin lira, en yüksek ise 4 milyon 252 bin lira seviyelerini …

Passolig’le maçlara gidecekler dikkat! Yeni karar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonuyla birlikte Passolig uygulamasında artık çipli sisteme geçildiğini ifade tti. Taraftarların Süper Lig ile 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini duyurdu. ELEKTRONİK BİLET …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Açlık sınırından da beter! Emekli ölüm sınırında maaşa layık görülüyor

En düşük emekli maaşının açlık sınırının altında kaldığına dikkat çeken Kısacık, “Emeklilerimiz ölüm sınırında maaş alıyor” diyerek kanun teklifinde emekli maaşlarında kayda değer bir iyileştirme yapılmamasına tepki gösterdi. EMEKLİLERİMİZİN ALIM …

Motorin zammı tabelaya yansıdı: Fiyatlar cep yaktı

Temmuz ayının başında Yİ-ÜFE oranına bağlı olarak yapılan ÖTV artışı sonrası akaryakıt fiyatları sert şekilde yükseldi. Motorinin litre fiyatına 1 lira 20 kuruş zam yapıldı. Peki 9 Temmuz 2025 benzin, motorin (mazot) fiyatları ne kadar, Benzinin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç TL? Motorine ne kadar zam geldi? İşte 9 Temmuz 2025 güncel akaryakıt fiyat listesi…