Ne meyve ne sebze: Bu ucuz yiyecek kanser riskini azaltıyor

Her gün bir porsiyon yoğurt yemek, sağlığınız üzerinde önemli fark yaratabilir. Özellikle genç yetişkinlerde bağırsak kanseri oranlarındaki artış dikkat çekerken, dünya genelinde bağırsak kanseri vakaları neredeyse %20 oranında artış göstermiş durumda. Vakalardaki bu artışın kesin nedeni henüz netleşmiş olmasa da, sağlıksız beslenmenin bu hastalığın gelişimine katkıda bulunan risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİ GÖSTERİYOR 

Son birkaç on yılda ultra işlenmiş gıdaların tüketimi artarken, bazı uzmanlar beslenme alışkanlıklarında yapılacak değişikliklerin bağırsak tümörlerinin gelişimini engellemeye yardımcı olabileceğini savunuyor. Angela Ruskin Üniversitesi’nden Onkolog ve Biyomedikal Bilimler Profesörü Justin Stebbing, yoğurdun, özellikle düzenli tüketildiğinde, agresif kanserlere karşı koruyucu etkilerinin olabileceğini öne sürüyor. Yoğurdun, günlük diyete eklenmesi kolay ve ucuz bir yöntem olarak, kolorektal kanserlere karşı koruma sağlayabileceği belirtiliyor.

Profesör Stebbing, Gut Microbes dergisinde yayımlanan yeni bir araştırmayı referans göstererek, yoğurdun düzenli olarak tüketilmesinin, “bağırsak mikrobiyomunu iyileştirerek” kanserin gelişimini engelleyebileceğini belirtti. Stebbing, yoğurdu beslenmenize dahil etmenin, bağırsak bakterilerini artırmanın ve kanser gelişme riskini azaltmanın basit bir yolu olabileceğini söyledi. Sağlıklı bağırsak bakterilerinin, güçlü bir bağışıklık sistemi için kritik olduğunu ve iltihaplanmayı engelleyerek kanser riskini azaltabileceğini vurguladı. Ancak yoğurdun sağlık yararları türüne bağlı olarak değişebilir. Özellikle eklenen şekerlerin kilo artışına neden olarak, yoğurdun anti-inflamatuar özelliklerini olumsuz etkileyebileceğini belirten Profesör Stebbing sade, tam yağlı Yunan yoğurdunun en faydalı canlı bakterileri sağladığını ekledi.

 

Related Posts

Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Özellikle sosyal medyada zayıflık algısı üzerinden yürütülen paylaşımlar, gençler arasında yeme bozukluklarının artmasına neden oluyor. Sıkça karşılaşılan ‘mükemmel’ beden dayatmaları, gerçeklikten uzak beklentiler yaratarak bireyleri sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır? 

Sezaryen Doğum Nedir ve Neden Yapılır?  Sezaryen doğum, normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda, bebek ve anne sağlığı açısından gerekli bir yöntem olarak tercih edilir.

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.