Her dört kişiden biri icralık oldu!

Türkiye’de icra dosyalarının sayısı 23 milyonu aştı. 86 milyonluk nüfusa sahip olan Türkiye’de, icra dosyaları nüfusun dörtte birine denk geliyor. PTT üzerinden gönderilen tebligat sayısı ise 2020’de 91 milyon iken 2024’te bu rakam yüzde 57 artarak 143 milyona yükseldi.

KİT Komisyonu’na sunulan bilgi notunu değerlendiren CHP’li Komisyon üyesi Mehmet Tahtasız, “AKP iktidarı yalan söyleyebilir ama rakamlar asla yalan söylemez. 2024 yılında nüfusumuzun hemen hemen iki katı büyüklüğünde vatandaşımızın evine icra, iflas, mahkeme ve ceza tebligatı gönderilmiş durumda. Eskiden insanlar postacının gelmesini heyecanla bekler, çocuklar ‘bak postacı geliyor’ diye şarkılar söylerdi. Ancak artık vatandaşlar postacı gördüğünde kaçar hale geldi. Çünkü postacı, sevdiklerinden mektup getirmek yerine icra veya mahkeme tebligatı getiriyor” ifadelerini kullandı.

PTT Genel Müdürlüğü’nün komisyon üyelerine ilettiği bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: “2020’de 91 milyon 457 bin 923 adet, 2021’de 116 milyon 684 bin 386 adet, 2022’de 132 milyon 225 bin 334 adet, 2023’te 118 milyon 757 bin 35 adet ve 2024’te 143 milyon 884 bin 748 adet tebligat/e-tebligat kabul edilmiştir ve savcılık ve/veya mahkemeler tarafından gerçekleştirilen adli tebligatlar arasında ceza, icra, aile, asliye mahkemesi gibi bir ayrım bulunmamaktadır.”

MUHTARLIKLAR TEBLİGATLARLA DOLU

Tebligat sayısındaki artışa dikkat çeken CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Bugün hangi muhtarlığa giderseniz gidin, muhtar masalarının tebligatlarla dolu olduğunu görebilirsiniz. Bu durumun sorumlusu, halkı fakirleştiren ve borç altına sokan AKP iktidarıdır. İktidarın yönetemediği ekonominin faturası her geçen yıl vatandaşa ağır bir şekilde yansımaktadır” şeklinde konuştu.

PTT’nin Mali Durumu ve İhaleler

KİT Komisyonu’nda, icra tebligatlarını dağıtan PTT’nin mali durumu da ele alındı. 2018’de Varlık Fonu’na devredilen PTT, 2019’dan bu yana sürekli zarar açıklıyor. 2015-2024 yılları arasında PTT’nin yaptığı 906 mal ve hizmet alımı ihalesinden 1360’ı doğrudan temin yöntemiyle yapıldı. CHP’li Tahtasız, “Rekabetin ve şeffaflığın olmadığı bir ortamda her zaman şaibe vardır” dedi. Ayrıca, son dönemde PTT, şubelerinin tadilatı için 100 milyon 778 bin lira harcadı.

Related Posts

Türkiye’nin ihracat yükünü deniz yolu sırtlıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, ocak-mayıs döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,4 artarak 110,9 milyar dolara ulaştı. Söz konusu dönemde dış ticaretin büyük bölümü deniz yoluyla yapıldı …

Dış ticaret yine açık verdi

Türkiye’nin dış ticaret dengesine ilişkin 2025 yılı Mayıs ayı verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü genel ticaret sistemi kapsamında elde edilen geçici verilere göre, dış ticaret açığı geçen …

İstanbul’da deniz taksiye yüzde 275’e varan zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziren ayı toplantısında deniz taksi ücretlerine zam yapıldı.

Stellantis’te değişim rüzgarı: Antonio Filosa’dan dev vizyon!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kısa süre önce yönetim kadrosunu yenileyen Stellantis, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori-Heritage HUB’da gerçekleştirilen ilk küresel “Town Hall” toplantısında, çalışanlarına yeni dönem vizyonunu aktardı …

Rusya’da dijital rublenin Eylül 2026’da kitlesel kullanıma sunulması önerildi

Rusya Merkez Bankası, dijital rublenin kitlesel kullanıma 1 Eylül 2026 itibarıyla sunulmasını önerdi. Buna göre, Rusya’nın en büyük bankalarının 1 Eylül 2026 itibarıyla dijital rubleyle işlemleri müşterilerine sunmaya başlaması önerildi.

Mevduat faizlerinde zirve: 100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar?

Mevduat faiz oranları yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası vadeli hesap getirileri yeniden gündeme geldi. Peki 100 bin TL’nin 32 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka en yüksek faizi veriyor? Vadeli hesapta hangi oranlar öne çıkıyor? Faiz oranları düşecek mi? İşte tüm ayrıntılar…