Bülent Eczacıbaşı Murat Ülker’e konuştu: Açık açık uyardı

Eczacıbaşı ve Yıldız Holding Yöneticileri Ekonomi ve Yatırım Hakkında Konuştular

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ile bir röportaj gerçekleştirdi. Eczacıbaşı burada ekonominin gidişatına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Eczacıbaşı’nın sözleri:

Yeni teknolojilerin dijital alanda küresel pazarlara yayılmasının sınırı yok. Girişimcilerimizin diğer ülkelerle eşit koşullarda rekabet edeceğine inanıyorum. Türkiye’den daha çok global markanın çıkmasını bekliyorum.

“Nakit Akışını Kontrol Altına Almak Krizlerde En Önemli Öncelik”

Savaşlar, salgın hastalıklar gibi olaylar ekonomide krizlere sebep olabiliyor. Krizlerle mücadelede genellikle yapılması gereken en önemli şey nakit akışını kontrol altına almak oluyor. Maliyetleri düşürmek ve işletme sermayesini etkili bir şekilde yönetmek gerekiyor.

“Enflasyonun 2025 Yılını %25-30 Aralığında Kapatmasını Bekliyoruz”

2025 yılında enflasyonla mücadele ekonomi politikalarının başında gelecek. Görece sıkı politikalarla, enflasyonun 2025 yılında %25-30 aralığında olmasını bekliyoruz. Dezenflasyon sürecinin devam edeceğine inanıyoruz. Döviz kurlarındaki artışların kontrol altında olacağını tahmin ediyoruz. Yerel ekonomik aktivitenin artmasıyla, 2025 yılında ekonomik büyümenin %3-3,5 arasında gerçekleşmesini bekliyoruz.

“Hukuk Devletinin Sağlamılığı Öncelikli Konumda”

Enflasyonla mücadele öncelikli olduğu kadar ekonomik istikrar da önemlidir. Yatırımcılar öngörülebilir bir ortam ve tutarlı kamu politikaları beklerler. Hukuk devletinin sağlam olması büyük önem taşır. Doğru ekonomik politikalar izlendiği takdirde yapısal reformlarla başarıya ulaşabiliriz.

“Büyük Dönüşümler Fırsatlar ve Riskler İçeriyor”

Dünya ekonomisindeki büyük dönüşümler, sanayi odaklı şirketler için fırsatlar ve riskler sunuyor. Teknolojik yenilikler, küreselleşme, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve jeopolitik değişimler bu dönüşümleri tetikliyor. Bu dönüşümler üretim süreçlerini daha verimli hale getirirken, fiyat rekabetini zorlaştırabilir. Büyük dönüşümler fırsatları beraberinde getirirken, riskleri de göz ardı etmemek önemlidir.

Related Posts

Türkiye’nin ihracat yükünü deniz yolu sırtlıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, ocak-mayıs döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,4 artarak 110,9 milyar dolara ulaştı. Söz konusu dönemde dış ticaretin büyük bölümü deniz yoluyla yapıldı …

Dış ticaret yine açık verdi

Türkiye’nin dış ticaret dengesine ilişkin 2025 yılı Mayıs ayı verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü genel ticaret sistemi kapsamında elde edilen geçici verilere göre, dış ticaret açığı geçen …

İstanbul’da deniz taksiye yüzde 275’e varan zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Haziren ayı toplantısında deniz taksi ücretlerine zam yapıldı.

Stellantis’te değişim rüzgarı: Antonio Filosa’dan dev vizyon!

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kısa süre önce yönetim kadrosunu yenileyen Stellantis, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori-Heritage HUB’da gerçekleştirilen ilk küresel “Town Hall” toplantısında, çalışanlarına yeni dönem vizyonunu aktardı …

Rusya’da dijital rublenin Eylül 2026’da kitlesel kullanıma sunulması önerildi

Rusya Merkez Bankası, dijital rublenin kitlesel kullanıma 1 Eylül 2026 itibarıyla sunulmasını önerdi. Buna göre, Rusya’nın en büyük bankalarının 1 Eylül 2026 itibarıyla dijital rubleyle işlemleri müşterilerine sunmaya başlaması önerildi.

Mevduat faizlerinde zirve: 100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar?

Mevduat faiz oranları yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası vadeli hesap getirileri yeniden gündeme geldi. Peki 100 bin TL’nin 32 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka en yüksek faizi veriyor? Vadeli hesapta hangi oranlar öne çıkıyor? Faiz oranları düşecek mi? İşte tüm ayrıntılar…